Пожежі на Київщині: як вивести токсини з організму

Унаслідок лісових пожеж і задимлення вміст в атмосферному повітрі сірчистого ангідриду на території Києва та низки районів області перевищено від 2 до 18 разів.

Від токсинів потерпає система кровотворення, нервова, серцево-судинна системи – майже весь організм. Особливо це небезпечно для дітей, у яких імунна система ще слабко розвинута, та людей старшого віку.

Харчування має надзвичайно великий вплив на захист нашого організму від будь-яких шкідливих речовин. Спочатку про те, чого не повинно бути в нашому раціоні. Необхідно виключити продукти, яких не існує в природі: на деревах не ростуть сосиски чи ковбаси, чіпси. Ці продукти перенасичені різноманітними барвниками, консервантами, трансжирами, вони викликають велике навантаження на печінку – основний орган детоксикації. Печінка сьогодні працює в посиленому режимі. Усе, що ми вдихаємо з повітрям, п’ємо, вживаємо не дуже здорову їжу, багато хто курить, потрапляє в печінку, яка все це переробляє.

Перше – вода. Багато хто забуває її пити, або замінює солодкою водою, квасом. Прокинувшись зранку, обов’язково випийте склянку теплої води, додавши сік лимона. П’ємо воду протягом дня. Корисний зелений чай – він містить багато антиоксидантів, що блокують шкідливі речовини і виводять їх з організму. Одна або дві чашечки кави на день будуть також корисними (але не зловживайте!). Кава відновлює печінку, це сильний антиоксидант.

Друге – в меню має бути велика кількість рослинної їжі. Овочі, фрукти, ягоди, насіння льону, горіхи, зернові містять багато клітковини, яка механічно та хімічно зв’язує токсичні речовини і виводить з організму. Крім того, овочі та фрукти містять багато пігментів, які фарбують їх у різні кольори веселки і є сильними антиоксидантами. Намагайтеся їсти зелені салати. Особливу увагу звертайте на різноманітні види капусти, адже вона підсилює детоксикаційну функцію печінки. Обов’язкові морква та гарбуз, які багаті на бета-каротин. У петрушці, червоному перці, настої шипшини багато вітаміну С, що укріплює імунну систему.

Третє – в раціоні має бути білок. Це будівельний матеріал для клітин імунної системи, а також для клітин печінки. Білок – це насамперед яйця. Вони повинні бути наразі в нашому раціоні щодня. Одне або два зварені некруто, або у вигляді омлету. Це повноцінні амінокислоти. Жовток містить багато лецитину, фосфоліпідів, які відновлюють клітини організму, роблять їх нечутливими до токсичних речовин, стійкими до вірусів. У яйцях також є вітаміни A, D, E, K.

Яйця – найкращі ліки для нашої печінки, мозку, шкіри. Як джерело білка можна також вживати нежирне м’ясо, бобові, гриби.

Четверте – кисломолочні продукти. Вони підживлюють здорову мікрофлору нашого кишечнику, вона активізується і поглинає всі токсичні речовини.

П’яте – продукти, багаті на жирні кислоти Омега-3. Вони цінні тим, що вбудовуються в оболонку клітин організму, зміцнюють їх, і в результаті туди не проникають шкідливі речовини. Це жирна морська риба (скумбрія, лосось, оселедець), горіхи, насіння льону.

Київська Область: місцеві новини регіону

Київська Область - це адміністративний центр України. Новини регіону є лакмусовим папірцем загального стану речей в країні. Суспільно-інформаційній бюлетень «Тиждень Київщини» прикладає максимум зусиль для висвітлення найсвіжіших новин Київської Області, найгостріших суспільно-політичних питань, щоб разом шукати можливі шляхи їх вирішення та завжди бути на інформаційній хвилі